Actief blijven met EMS-training

Door
Alain Keeven
,

Het weekend is voor velen een moment om tot rust te komen en de stress van afgelopen week van zich af te laten. Toch betekent dat niet dat je helemaal stil moet zitten! Actief blijven, al is het maar voor even, kan wonderen doen voor je energieboost én voor je gezondheid. Een effectieve manier om snel resultaten te behalen zonder lange sessies in de sportschool, is EMS-Training. Deze innovatieve manier helpt je om fit te blijven, zelfs als je het gevoel hebt weinig tijd of motivatie te hebben.

Wat is EMS-training

EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie, een trainingsmethode waarbij je spieren worden gestimuleerd door middel van elektrische impulsen. Tijdens een EMS-training draag je een speciaal pak met sensoren die kleine elektrische signalen naar je spieren sturen,waardoor ze samentrekken. Dit stimuleert het effect van een intensieve workout, maar in veel minder tijd.

Waar een Standaard workout afhankelijk is van je eigen spierkracht en inspanning, zorgt EMS ervoor dat je spieren extra geactiveerd worden. dit betekent dat je meer spieren tegelijkertijd kunt trainen, zelfs de diepere spierlagen die je met een normale workout vaak niet bereikt. Een EMS-sessie duurt gemiddeld 20 minuten, maar heeft het effect van een veel langere traditionele training.

Waarom EMS-training in het weekend?

Voor veel mensen is het weekend een moment van ontspanning en tijd doorbrengen met familie of vrienden. Maar tegelijkertijd is het ook een perfect moment om je lichaam een boost te geven. Omdat EMS-training zo kort en efficiënt is, kun je in minder dan een half uur een volledige workout mét ontspannen cooling down doen. Dit laat voldoende tijd over om van je weekend te genieten, terwijl je toch actief bezig bent.

Voordelen van EMS-training

  • Tijdbesparing: Een EMS-sessie duurt slechts 20 minuten en traint je hele lichaam. Dit maakt het ideaal voor het weekend, wanneer je misschien minder tijd wilt besteden aan lange workouts.
  • Verbeterde spieractivatie: EMS-training stimuleert zowel oppervlakkige als diepe spieren, iets wat je met een standaard workout niet altijd bereikt. Je spieren worden intensiever getraind, waardoor je sneller resultaten ziet.
  • Effectief vet verbranden: EMS activeert je spieren op zo'n manier dat je zelfs na de training nog calorieën blijft verbranden. Ideaal als je het weekend ook wilt genieten van lekker eten zonder je schuldig te voelen!
  • spierherstel: EMS-training helpt bij het herstellen van je spieren en voorkomt dat je spieren stijf worden door langdurig stilzitten. Dat is vooral nuttig na een werkweek vol zitten en weinig beweging.
  • Geen zware belasting voor gewrichten: Omdat EMS gebruik maakt van elektrische impulsen en geen zware gewichten vereist, is de belasting op je gewrichten minimaal, dit maakt het een veilige optie voor mensen met gewrichtsproblemen.

Tips om EMS-training in je weekend te doen

  • Plan je sessie strategisch:Doe je EMS-training aan het begin van de dag, zodat je je weekend vol energie kunt starten. Je voelt je fitter en meer gemotiveerd voor andere activiteiten.
  • Combineer met lichte cardio: EMS is ideaal te combineren met een korte wandeling of een rustige fietstocht. Dit zorgt voor een optimale vetverbranding en houdt je lichaam soepel en actief.
  • Maak er een gewoonte van: Probeer elke week een EMS-sessie in te plannen. De effectiviteit van deze trainingen zorgt ervoor dat je snel vooruitgang boekt, wat je weer motiveert om actief te blijven.
  • Ontspan na je training: omdat EMS je spieren intensief traint, kan het fijn zijn om na je sessie wat tijd te nemen voor ontspanning. Een warm bad of lichte yoga kan helpen om je spieren te laten rusten.

Het weekend biedt een kans om te ontspannen, maar dat hoeft niet te betekenen dat je de hele tijd op de bank of in je bed hoeft te liggen. EMS-training stelt je in staat om snel een effectieve workout te doen, wat niet alleen je lichaam, maar ook je geest een boost geeft. Omdat EMS-training snel en effectief is, is het perfect voor drukke weekenden. Trek je EMS-pak aan, neem even de tijd voor jezelf, en start je weekend vol energie en motivatie

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.